Campanya de reforestació 2020 – 2021

Ha arribat el moment. S’apropa la temporada de reforestació.

Des d’OSMON volem impulsar un creixement verd a la ciutat de Lleida. Per això, cada any organitzem plantades d’arbres al voltant de la ciutat.

Finança la teva plantada

Fes click en la campanya que desitjes participar i finançar. S’obrirà una pestanya per a fer la inscripció.

 1. Plantada Udl Turó Gardeny

  Fes la teva aportació aquí. L'import mínim és de 3€ (corresponent a un arbre plantat).
  0,00 € donados
Aspectes a tenir en compte:
 • Osmon s’encarregarà de la gestió de la reforestació: això implica fer els tràmits legals corresponents per tenir permís de les institucions per tal d’actuar en el territori.
 • Demanem sis plau que es faci difusió de l’esdeveniment, convidant a participar en la plantada
 • Osmon aportarà tot el material necessari en quant a reforestació: arbres, pics i pales, protectors per als arbres, entre altres.
 • Necessitem que siguin els participants qui cobreixin les despeses de l’esdeveniment, per tal de poder seguir fent-ne més. Osmon és una entitat se’ns ànim de lucre, i a dia d’avui no tenim ingressos més que els donatiu que podem rebre. Per tal de poder executar la plantada sense despeses de transport (des d’un radi de 50km de Lleida ciutat) , necessitem un mínim de 100 arbres a plantar. En cas de no arribar a aquest nombre per les circumstàncies que siguin, la plantada es podrà efectuar de totes maneres, però demanaríem sis plau que se’ns cobrissin les despeses de transport (tant anada com tornada), a part de les despeses per arbre plantat. S’hauria de cobrir en format donatiu també. IMPORTANT: La captació de donatius s’ha de tancar mínim dues setmanes abans de l’execució de la reforestació, per tenir un marge de temps per poder aconseguir material si s’escau i fer els tràmits corresponents. Un cop superades les dues setmanes de marge, no es podran cancel·lar les reserves d’arbres.
 • Respecte al manteniment dels arbres un cop plantats: és responsabilitat dels participants fer-se’n càrrec d’aquests. És necessari regar els arbres durant els dos primers anys, sobretot en l’època estival. En quant a la freqüència de reg: és preferible regar de manera constant i en menys quantitat que no pas poques vegades i en molta quantitat. L’ideal seria que durant l’època estival els arbres es reguessin un cop a la setmana, subministrant uns dos litres d’aigua a cada plançó. Fora de l’època estival es poden regar un cop cada dues setmanes, mantenint els dos litres d’aigua per plançó. Pel que fa a la qualitat de l’aigua: sempre és preferible regar d’una bassa de reg o pou, ja que l’aigua conté menys o fins i tot zero clor. Però entenem que no sempre és possible. És només una recomanació.
 • Per al dia de la plantada: es prega que cada participant porti alguna garrafa o botella plena d’aigua per tal de poder fer un primer reg als arbres tot just recent plantats. L’època adequada per a dur a terme la reforestació és entre novembre i febrer, ja que són els mesos en que fa fred i les pluges són i seran mes abundants en els dies posteriors a la plantada. Les espècies a plantar seran principalment, i per les condicions generals de la zona: alzina (Quercus ilex), roure de fulla petita (Quercus faginea) i garric (Quercus coccifera). Els plançons que es plantaran tenen una sabia d’edat (un any). En el món de la reforestació és preferible que els arbres siguin joves ja que presenten una capacitat d’adaptació al medi superior que no si són grans.